Phu Sandao Resort Little Switzerland di Thailand

PHU SANDAO adalah permata tersembunyi di Khao Kho, terletak 927 meter di atas paras laut dan dikelilingi oleh gunung-gunang dan lembah yang megah.
Mempunyai pilihan 3 gaya bilik berbeza, vintage, loft, elegant, or unique roll-style rooms.
Di sini, boleh lihat matahari terbit pada waktu pagi akan membangkitkan semangat memulakan hari. Pada waktu malam pula terdapat ribuan bintang pada waktu malam untuk relakskan minda.
Treat yourselves and your loved ones to an amazing experience. It is believed that
"1 night stay in KhaoKho can add a year to your life"
Address: Khaem Son, Khao Kho District, Phetchabun 67270, Thailand

Website :http://www.phusandao.com/
Bangkok Trip: travelog.com/city/Bangkok
Pattaya Trip: travelog.com/city/Pattaya
Phuket Trip: travelog.com/city/Phuket











0 comments:

Satu Homestay Satu Kolam, Merbok Kedah

Rimbun Tupah Guesthouse pasti menjadikan percutian korang satu kenangan terindah. Jerai House dengan 4 bilik, manakala Cabin House pula dengan 2 bilik. Kedua2nya dengan pool yang nyaman, pelbagai kelengkapan, permandangan yang cantik dengan suasana santai ala kampung.
Rate harga:
Isnin-Khamis: RM200
Jumaat-Ahad: RM220

Rimbun Tupah Guesthouse
Lokasi: 26B, Jalan Lembah Bujang 2, Taman Lembah Bujang, Merbok, Kedah
Hubungi/Tempahan: 014-8424904 / 012-2787784









Sumber: Jelajah Maya

0 comments:

Tukar Tarikh Flight Online




Pernah anda beli tiket AirAsia tersalah tarikh? Atau ada hal lain terpaksa tunda tarikh penerbangan ke tarikh lain? Kalau selama ini tiket dibiarkan 'burn' begitu sahaja dan terpaksa beli tiket baru.

Tahu tak sebenarnya boleh tukar tarikh flight secara online di laman web AirAsia, dengan syarat bukan dalam masa 48 jam dan belum Check In.




1. Login ke akaun AirAsia. Klik Manage Booking.
2. Klik Edit Itinerary. Pilih Change/Upgrade Flight.
3. Tanda check box Change Travel Date dan tukar tarikh yang dimahukan. Klik Next.
4. Pilih penerbangan yang dikehendaki dan kilk Continue.
5. Skrin untuk beli makanan, seat, insuran dan sebagainya. Klik Next sehingga ke laman Bayaran.
6. Booking asal dan amaun yang perlu dibayar akan dipaparkan.
7. Rebiu dan confirmkan penerbangan korang.
8. Buat bayaran.

Kalau dibiarkan tiket burn dan beli tiket baru memang rugi. Kalau tengok contoh gambar, pada flight tiket 23hb harga tiket RM260.06. Bila dah tukar tarikh penerbangan cuma tambah rm139.62 jer. Tiket balik sebelum ni harga RM189.00 dah tak burn macam tu je..



Sumber: LIMAKODI

0 comments: