Pilah Kontenastay Kuala Pilah Negeri Sembilan

Ingatkan di San Francisco, Amerika tapi rupanya di Kuala Pilah, Negeri Sembilan sahaja. Trend Inggeris gitu.

Sangat lawa dengan pemandangan yang indah dan permai fullamak. Mula-mula  ingatkan di USA tapi sebenarnya di Kampung Parit Kuala Pilah. Hanya 5 minit dari Pekan Kuala Pilah.

Satu lagi lokasi pelancongan baru di Kuala Pilah. Ramai mat salleh mula datang sini sebab percutiannya ala-ala kampung suci dan nyaman jer rasa sesuai untuk mencari ketenangan.
Pilah Kontenastay.

Lokasi :
di 40, Batu 23 1/2, Kampung Parit
72000 Kuala Pilah Negeri Semiblan.

Sesiapa yang berminat nak bercuti-cuti ala Inggeris dalam dusun buah-buahan ditemani udara segar dan nyaman serta jauh dari hiruk pikuk kota bolehlah datang ke sini.

* Cuti berehat bersama family
* Honeymoon
* Celebrate Anniversary 
* Perjumpaan kaum kerabat
* Gathering kawan2
* Hari Raya 
* Transit
* Bed & Breakfast

Aktiviti:
*BBQ
*Berbasikal dalam kebun
*Makan buah (time musim yo)
*Makan/Tido/Lepak
*Temenung

Berminat bolehlah menghubungi :
Puan Itri Hanif : 012-275 6862 (Call/Whatsapp)
(Booking dahulu sebelum datang )











Sumber: Page Pakej Percutian

0 comments:

Hotel Di Kundasang Dengan Harga RM100 Sahaja

Masih ada hotel yang di bawah RM 100 semalaman di Kundasang. Ada balkoni lagi setiap bilik. Pilihan samada katil queen sahaja atau katil queen dan single bed. 
Tak percaya dengan bilik macam ini boleh dapat bawah RM 100. Suhu dalam bilik je cecah 15 darjah celcius sebab tu kipas dan air cond tak ada dalam bilik. Lebih sejuk dari aircond tau.
Tips : book awal dapat harga murah. Boleh book via agoda / traveloka /booking.com
Jom ke Kundasang!
Ayana Resort, Kundasang Sabah.
📞0146636636









Sumber: Page Dak Viral

0 comments:

Senarai Homestay di Kundasang Sabah

Tempat paling cantik, sejuk dan menarik di Malaysia yg ada penempatan ialah Sabah! Kundasang memang cukup cantik! Nak ini homestay disana! Selamat bercuti!

1. SINURAMBI HOMESTAY : 013-8832994, 013-8661615, 019-8615764, 1 bilik king dan single Rm200, 1 bilik king dan queen Rm250, 2 rumah (2 bilik) : Rm300 satu rumah.
Lokasi berdekatan jalan raya bertar kawasan landai naik bukit selepas D'IZZ HOMESTAY.
2. D'IZZ LODGE & HOMESTAY : 012-8669626
0128669616
0178019626
088889626
Family pakej 3bilik rm350
Deluxe Standard / Twin Superior RM150
Kemudahan:
Kedai runcit
Wifi
BbQ
Dewan
Kapasiti 80org
Karaoke
Katering
Transportation
3. KUNDASANG INN : 088-888097, 014-5526406, 014-6524020,
013-8689264, Bilik Rm100.
4. ZURAINI HOMESTAY : 013-8938356, 019-8952178, bilik harga dalam Rm120-190, Lokasinya naik sikit selepas D'IZZ HOMESTAY berdekatan jambatan.
5. AMULA HOMESTAY : 013-8706692, 012-8148898, 013-8935947, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN.
6. SURYATI HOMESTAY : 014-8557598, 014-8665551, 014-8573155, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN,
7. WALAI TOKOU HOMESTAY : 013-5539459, 019-8328680, lokasinya bersebelahan dengan KINABALU PINE RESORT dan tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, harga boleh tawar, (macam2 jenis bilik), bilik 3 katil sederhana Rm180, bilik 2 katil sederhana Rm90, bilik 1 katil besar dan tambahan bilik kecil untuk 1 katil bertingkat Rm90.
8. D'OLUNDUS VIEW : 014-2010070, 088-888824, lokasinya berhadapan gerai sayur di tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, 1 bilik Rm170, 1 rumah (2 bilik) RM340.
9. WALAI TOKOU HOMESTAY Julianah@Julia : 019-8718071, 010-7888071, lokasinya bersebelahan KINABALU PINE RESORT.
10. KINABALU PINE RESORT : 088-3867751, 088-389957.
11. U-MERLIN RESORT : 088-889366, 1 bilik Rm100, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
12. FAIRY RESORT : 088-889688, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang,
13. SONNY VILLAGE : 088-888161, 088-889277, bilik single/double bed Rm120-180, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
14. WAYN ZEN ROSE CABIN HOTEL : 088-889233, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
15. MOUNTAIN REST HOUSE (budget hotel) : 016-8374060, 011-24258739, Dorm (2 katil bertingkat utk 4 orang) Rm20, harga bilik ada Rm60, 70, 80,.... lokasi berdekatan dengan National Park tepi jalan utam
16. Nagai Homestay No tel : 0128364888. 0198950665 / 0198413313. 1.8km dr pekan kundasang, jln ke SRK KUNDASANG.
1 rumah 5 bilik Rm350
1 Rumah 3 bilik rm250
1 bilik Rm75 - Rm120.
Kemudahan :-
1. Dapur
2. Astro
3.waterheater
4. Set karaoke.
5. BBQ
1. Onis Hmsty Kg.Mesilou (013-886 2474)
17. Dh Homestay. Kundasang lama. 0198933313
18. Debbies Homestay kg kundasang lama. 0198950665/0146579969
19. Ilmieza Stay ( kg muhibah)-014-5607983 -Azimie Kawasa
20. Cinta villa homestay mesilau - cvh (019-8610202) - Affendy
21. Wafa inap desa. ( 0138561751 )
22. Aura Homestay kundasang- 0138788065/0168446056
23. Zoraini Homestay.
Kg cinta Mata kundasang
0138938356/0178351781
24. UMIES HOMESTAY Kg Cinta Mata Kundasang 0146775311 & 0138115311
25. SERIBU1.HOMESTAY. KUNDASANG
0198319482.
26.Kopstay Walai Tokou Homestay Berhad.
0198426002..Sabrinah Sail.
27. Kundasang Greenhill Homestay.
01119576164/0195820394
28.KUNDASANG TWIN HOMESTAY
0198719670 / 0198608153
29. SINURAMBI Homestay
0138992994 / 0138832994
30. PUNCAK HOMESTAY 0198700616/0195388820
31. Famyle homestay kundasang 0138703117
32. Ning's homestay kundasang 0198990785
33. D'arsyha homestay kundasang.
Tel: 0135504032/ 0108785618
34. Saniom Homestay 0198093075
35. Satinah Homestay
0138724900
36. D Loquat Lodge
0138743935/0198312574
37.Jb Hidayah Inn
Call Juraidah 0132368539
37. *KINABALU HOMESTAY KUNDASANG*
0133723497 -WANIE
38.*Dahlan homestay*
Kg.cinta mata kundasang
*Room ..rm60-rm80
0138878442 (Dahlan)
39. *Teratak Indah Kundasang*
0146783074 (Marliana)
40. Pn. Sitilah 0143748169 Dahlia Homestay
41. Pn. Jainah 0138679193 Jainah Homestay
42.En. Sazilin 012- 230 6160 Jilinieja Homestay
43.En. Ginus +6013-859 7191 Qistina Inap Desa
44. En. Julaini +6017 866 5192 Julaini Homestay
45. En. Samsul +6019- 840 7065 Mid Village Homestay
46. En. Khairi +6010- 947 7878 Anjung Rehat Jamsari
47. Pn. Astilinah 016- 240 1588 CT Bayu Homestay
48. Pn. Ajiah +6019- 253 8810 Dahlan Homestay
49. Pn. Marlina +6014- 6783074 Teratak Indah Kundasang
50.Pn. Loziah +6019- 862 5806 / danial 0135541353 Big Rock Homestay
51. En. Ulul +6011- 3158 9859 Ulul Homestay
52. Pn. Esyanie +6017- 869 4775 Azeylla Homestay
53. Pn. Sitidah +6019- 802 0850 Muhibbah Homestay
54. Hello Kitty.Homestay
0128281110
55. Rama-rama Homestay 0135481199/ 01125141958
Fb: rama-rama homestay kundasang
56. KIRAM's Village
Kg Mesilau, Kundasang.
0166950057, 0138874236
57. ALPINE D'Bayu
0146720324
Kg Mesilao















Sumber: Viral D Viral

0 comments:

Nahara Kalumpang, Hulu Selangor

Tempat berkelah yang best di Selangor, The Nahara Kalumpang, tempat istirehat santai dan mandi manda bersama keluarga. Sesuai bawa keluarga dan kawan-kawan untuk family day, reunion dan lain2.
The Nahara Kalumpang

Lot 428, Jalan Kg Pasir Putih
Kalumpang, Kerling
Hulu Selangor, Selangor












Sumber: Page Viral Oh Viral

0 comments: