Pakej Umrah TH Travel Banyak Kelebihan





Bagi yang berhasrat menjadi tetamu Allah, Tabung Haji Travel menawarkan pelbagai pakej menarik  mengikut kemampuan para jemaah InsyaAllah. Boleh layari 

http://www.thts.com.my/umrah

KELEBIHAN PAKEJ UMRAH Tabung Haji Travel

- Penerbangan Terus Catar Malaysia Airlines Airbus A380.

- Menitikberatkan konsep 3K iaitu Keyakinan. Kemudahan dan Keselesaan.

- Beribadah dengan penuh ketenangan dengan ilmu yang mantap dibumi Barakah.

- Hotel bertaraf 3-5 Bintang.

- Sajian Bufet 3 kali Sehari.

- Bimbingan Guru Agama di Makkah & Madinah.

- PERCUMA UMRAH 3 KALI.

- Perlindungan Takaful Berkelompok.

- KURSUS UMRAH.

UMRAH KIT DARIPADA TABUNG HAJI TRAVEL
- Beg Pakaian.
- Beg Galas.
- Beg Selendang.
- Kain Ihram/ Telekung.
- Buku Doa.

Sila lawati www.thts.com.my untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej yang kami tawarkan.
Hubungi :
THTS Sabah . 088 239 290 . thtsbki@thts.com.my
THTS Sarawak . 082 417 348 . thtskch@thts.com.my
THTS UTC Sarawak . 082 231 605 . thts.utckch@thts.com.my
THTS Kota Bharu . 09 744 6667 . thtskbr@thts.com.my
THTS Kuala Terengganu . 09 6622 767 thtstrg@thts.com.my
THTS P. Pinang . 04 323 3133 . thtspen@thts.com.my
THTS Alor Setar . 04 7140 148 . kiosk.thtsaor@thts.com.my
THTS Johor Bahru . 07 224 6866 . thtsjhb@thts.com.my
THTS Melaka . 06 2880 360 . minimelaka@thts.com.my
THTS Kuala Lumpur . 03 2161 5214 . thtskul@thts.com.my
THTS Shah Alam . 03 5518 8480 . thtssa@thts.com.my
THTS Putrajaya . 03 8888 1188 . thtsputrajaya@thts.com.my
THTS IbuPejabat . 03 2688 0077 . thtshq@thts.com.my

UMRAH . 03 2688 0099 . umrah@thts.com.my

0 comments:

Phu Sandao Resort Little Switzerland di Thailand

PHU SANDAO adalah permata tersembunyi di Khao Kho, terletak 927 meter di atas paras laut dan dikelilingi oleh gunung-gunang dan lembah yang megah.
Mempunyai pilihan 3 gaya bilik berbeza, vintage, loft, elegant, or unique roll-style rooms.
Di sini, boleh lihat matahari terbit pada waktu pagi akan membangkitkan semangat memulakan hari. Pada waktu malam pula terdapat ribuan bintang pada waktu malam untuk relakskan minda.
Treat yourselves and your loved ones to an amazing experience. It is believed that
"1 night stay in KhaoKho can add a year to your life"
Address: Khaem Son, Khao Kho District, Phetchabun 67270, Thailand

Website :http://www.phusandao.com/
Bangkok Trip: travelog.com/city/Bangkok
Pattaya Trip: travelog.com/city/Pattaya
Phuket Trip: travelog.com/city/Phuket











0 comments:

Satu Homestay Satu Kolam, Merbok Kedah

Rimbun Tupah Guesthouse pasti menjadikan percutian korang satu kenangan terindah. Jerai House dengan 4 bilik, manakala Cabin House pula dengan 2 bilik. Kedua2nya dengan pool yang nyaman, pelbagai kelengkapan, permandangan yang cantik dengan suasana santai ala kampung.
Rate harga:
Isnin-Khamis: RM200
Jumaat-Ahad: RM220

Rimbun Tupah Guesthouse
Lokasi: 26B, Jalan Lembah Bujang 2, Taman Lembah Bujang, Merbok, Kedah
Hubungi/Tempahan: 014-8424904 / 012-2787784









Sumber: Jelajah Maya

0 comments:

Tukar Tarikh Flight Online




Pernah anda beli tiket AirAsia tersalah tarikh? Atau ada hal lain terpaksa tunda tarikh penerbangan ke tarikh lain? Kalau selama ini tiket dibiarkan 'burn' begitu sahaja dan terpaksa beli tiket baru.

Tahu tak sebenarnya boleh tukar tarikh flight secara online di laman web AirAsia, dengan syarat bukan dalam masa 48 jam dan belum Check In.




1. Login ke akaun AirAsia. Klik Manage Booking.
2. Klik Edit Itinerary. Pilih Change/Upgrade Flight.
3. Tanda check box Change Travel Date dan tukar tarikh yang dimahukan. Klik Next.
4. Pilih penerbangan yang dikehendaki dan kilk Continue.
5. Skrin untuk beli makanan, seat, insuran dan sebagainya. Klik Next sehingga ke laman Bayaran.
6. Booking asal dan amaun yang perlu dibayar akan dipaparkan.
7. Rebiu dan confirmkan penerbangan korang.
8. Buat bayaran.

Kalau dibiarkan tiket burn dan beli tiket baru memang rugi. Kalau tengok contoh gambar, pada flight tiket 23hb harga tiket RM260.06. Bila dah tukar tarikh penerbangan cuma tambah rm139.62 jer. Tiket balik sebelum ni harga RM189.00 dah tak burn macam tu je..



Sumber: LIMAKODI

0 comments:

Pilah Kontenastay Kuala Pilah Negeri Sembilan

Ingatkan di San Francisco, Amerika tapi rupanya di Kuala Pilah, Negeri Sembilan sahaja. Trend Inggeris gitu.

Sangat lawa dengan pemandangan yang indah dan permai fullamak. Mula-mula  ingatkan di USA tapi sebenarnya di Kampung Parit Kuala Pilah. Hanya 5 minit dari Pekan Kuala Pilah.

Satu lagi lokasi pelancongan baru di Kuala Pilah. Ramai mat salleh mula datang sini sebab percutiannya ala-ala kampung suci dan nyaman jer rasa sesuai untuk mencari ketenangan.
Pilah Kontenastay.

Lokasi :
di 40, Batu 23 1/2, Kampung Parit
72000 Kuala Pilah Negeri Semiblan.

Sesiapa yang berminat nak bercuti-cuti ala Inggeris dalam dusun buah-buahan ditemani udara segar dan nyaman serta jauh dari hiruk pikuk kota bolehlah datang ke sini.

* Cuti berehat bersama family
* Honeymoon
* Celebrate Anniversary 
* Perjumpaan kaum kerabat
* Gathering kawan2
* Hari Raya 
* Transit
* Bed & Breakfast

Aktiviti:
*BBQ
*Berbasikal dalam kebun
*Makan buah (time musim yo)
*Makan/Tido/Lepak
*Temenung

Berminat bolehlah menghubungi :
Puan Itri Hanif : 012-275 6862 (Call/Whatsapp)
(Booking dahulu sebelum datang )











Sumber: Page Pakej Percutian

0 comments:

Hotel Di Kundasang Dengan Harga RM100 Sahaja

Masih ada hotel yang di bawah RM 100 semalaman di Kundasang. Ada balkoni lagi setiap bilik. Pilihan samada katil queen sahaja atau katil queen dan single bed. 
Tak percaya dengan bilik macam ini boleh dapat bawah RM 100. Suhu dalam bilik je cecah 15 darjah celcius sebab tu kipas dan air cond tak ada dalam bilik. Lebih sejuk dari aircond tau.
Tips : book awal dapat harga murah. Boleh book via agoda / traveloka /booking.com
Jom ke Kundasang!
Ayana Resort, Kundasang Sabah.
📞0146636636









Sumber: Page Dak Viral

0 comments:

Senarai Homestay di Kundasang Sabah

Tempat paling cantik, sejuk dan menarik di Malaysia yg ada penempatan ialah Sabah! Kundasang memang cukup cantik! Nak ini homestay disana! Selamat bercuti!

1. SINURAMBI HOMESTAY : 013-8832994, 013-8661615, 019-8615764, 1 bilik king dan single Rm200, 1 bilik king dan queen Rm250, 2 rumah (2 bilik) : Rm300 satu rumah.
Lokasi berdekatan jalan raya bertar kawasan landai naik bukit selepas D'IZZ HOMESTAY.
2. D'IZZ LODGE & HOMESTAY : 012-8669626
0128669616
0178019626
088889626
Family pakej 3bilik rm350
Deluxe Standard / Twin Superior RM150
Kemudahan:
Kedai runcit
Wifi
BbQ
Dewan
Kapasiti 80org
Karaoke
Katering
Transportation
3. KUNDASANG INN : 088-888097, 014-5526406, 014-6524020,
013-8689264, Bilik Rm100.
4. ZURAINI HOMESTAY : 013-8938356, 019-8952178, bilik harga dalam Rm120-190, Lokasinya naik sikit selepas D'IZZ HOMESTAY berdekatan jambatan.
5. AMULA HOMESTAY : 013-8706692, 012-8148898, 013-8935947, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN.
6. SURYATI HOMESTAY : 014-8557598, 014-8665551, 014-8573155, lokasinya bersebelahan dengan KUNDASANG INN,
7. WALAI TOKOU HOMESTAY : 013-5539459, 019-8328680, lokasinya bersebelahan dengan KINABALU PINE RESORT dan tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, harga boleh tawar, (macam2 jenis bilik), bilik 3 katil sederhana Rm180, bilik 2 katil sederhana Rm90, bilik 1 katil besar dan tambahan bilik kecil untuk 1 katil bertingkat Rm90.
8. D'OLUNDUS VIEW : 014-2010070, 088-888824, lokasinya berhadapan gerai sayur di tepi jalan utama Ranau - Kota Kinabalu, 1 bilik Rm170, 1 rumah (2 bilik) RM340.
9. WALAI TOKOU HOMESTAY Julianah@Julia : 019-8718071, 010-7888071, lokasinya bersebelahan KINABALU PINE RESORT.
10. KINABALU PINE RESORT : 088-3867751, 088-389957.
11. U-MERLIN RESORT : 088-889366, 1 bilik Rm100, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
12. FAIRY RESORT : 088-889688, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang,
13. SONNY VILLAGE : 088-888161, 088-889277, bilik single/double bed Rm120-180, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
14. WAYN ZEN ROSE CABIN HOTEL : 088-889233, lokasinya tepi jalan utama Kota Kinabalu - Kundasang.
15. MOUNTAIN REST HOUSE (budget hotel) : 016-8374060, 011-24258739, Dorm (2 katil bertingkat utk 4 orang) Rm20, harga bilik ada Rm60, 70, 80,.... lokasi berdekatan dengan National Park tepi jalan utam
16. Nagai Homestay No tel : 0128364888. 0198950665 / 0198413313. 1.8km dr pekan kundasang, jln ke SRK KUNDASANG.
1 rumah 5 bilik Rm350
1 Rumah 3 bilik rm250
1 bilik Rm75 - Rm120.
Kemudahan :-
1. Dapur
2. Astro
3.waterheater
4. Set karaoke.
5. BBQ
1. Onis Hmsty Kg.Mesilou (013-886 2474)
17. Dh Homestay. Kundasang lama. 0198933313
18. Debbies Homestay kg kundasang lama. 0198950665/0146579969
19. Ilmieza Stay ( kg muhibah)-014-5607983 -Azimie Kawasa
20. Cinta villa homestay mesilau - cvh (019-8610202) - Affendy
21. Wafa inap desa. ( 0138561751 )
22. Aura Homestay kundasang- 0138788065/0168446056
23. Zoraini Homestay.
Kg cinta Mata kundasang
0138938356/0178351781
24. UMIES HOMESTAY Kg Cinta Mata Kundasang 0146775311 & 0138115311
25. SERIBU1.HOMESTAY. KUNDASANG
0198319482.
26.Kopstay Walai Tokou Homestay Berhad.
0198426002..Sabrinah Sail.
27. Kundasang Greenhill Homestay.
01119576164/0195820394
28.KUNDASANG TWIN HOMESTAY
0198719670 / 0198608153
29. SINURAMBI Homestay
0138992994 / 0138832994
30. PUNCAK HOMESTAY 0198700616/0195388820
31. Famyle homestay kundasang 0138703117
32. Ning's homestay kundasang 0198990785
33. D'arsyha homestay kundasang.
Tel: 0135504032/ 0108785618
34. Saniom Homestay 0198093075
35. Satinah Homestay
0138724900
36. D Loquat Lodge
0138743935/0198312574
37.Jb Hidayah Inn
Call Juraidah 0132368539
37. *KINABALU HOMESTAY KUNDASANG*
0133723497 -WANIE
38.*Dahlan homestay*
Kg.cinta mata kundasang
*Room ..rm60-rm80
0138878442 (Dahlan)
39. *Teratak Indah Kundasang*
0146783074 (Marliana)
40. Pn. Sitilah 0143748169 Dahlia Homestay
41. Pn. Jainah 0138679193 Jainah Homestay
42.En. Sazilin 012- 230 6160 Jilinieja Homestay
43.En. Ginus +6013-859 7191 Qistina Inap Desa
44. En. Julaini +6017 866 5192 Julaini Homestay
45. En. Samsul +6019- 840 7065 Mid Village Homestay
46. En. Khairi +6010- 947 7878 Anjung Rehat Jamsari
47. Pn. Astilinah 016- 240 1588 CT Bayu Homestay
48. Pn. Ajiah +6019- 253 8810 Dahlan Homestay
49. Pn. Marlina +6014- 6783074 Teratak Indah Kundasang
50.Pn. Loziah +6019- 862 5806 / danial 0135541353 Big Rock Homestay
51. En. Ulul +6011- 3158 9859 Ulul Homestay
52. Pn. Esyanie +6017- 869 4775 Azeylla Homestay
53. Pn. Sitidah +6019- 802 0850 Muhibbah Homestay
54. Hello Kitty.Homestay
0128281110
55. Rama-rama Homestay 0135481199/ 01125141958
Fb: rama-rama homestay kundasang
56. KIRAM's Village
Kg Mesilau, Kundasang.
0166950057, 0138874236
57. ALPINE D'Bayu
0146720324
Kg Mesilao















Sumber: Viral D Viral

0 comments:

Nahara Kalumpang, Hulu Selangor

Tempat berkelah yang best di Selangor, The Nahara Kalumpang, tempat istirehat santai dan mandi manda bersama keluarga. Sesuai bawa keluarga dan kawan-kawan untuk family day, reunion dan lain2.
The Nahara Kalumpang

Lot 428, Jalan Kg Pasir Putih
Kalumpang, Kerling
Hulu Selangor, Selangor












Sumber: Page Viral Oh Viral

0 comments:

PERTH 7 hari 6 Malam Bajet Serendah RM1500

Tiket flight                : RM650
Homestay                    : RM205

Sewa kereta 4 hari plus GPS : RM235

Visa                        : RM20







Expanses di Perth : RM380 ~

+ Minyak kereta : $20

+ Train & bus : $25

+ Kailis: $17

+ Charcoal chicken : $16

+ Brg2 masakan di coles : $20

+ Pinnacle : $12 per car ($3 sorg)

+ Sandboard : $10


TOTAL : RM1490
Tips jimat! Pegi 4 orang!
Pengiraan berdasarkan trip 4 orang. Total expanses kereta, homestay, entrance fee pinnacles, barang2 masakan semua dibahagi empat (4) orang.

Journey ini tak pergi zoo, tak tengok kangaroo. Lebih kepada trip yang menghayati keindahan bumi Perth.
Hari Pertama

Sampai Perth pukul 4 petang. Sampai bahagian imigresen, kami kena check beg dengan pegawai dekat sini. Maybe sebab ktorang declare bawa barang makanan, so dia check very detail dalam beg kitorang. Tapi alhamdullilah lepas je semua, segala brahim, serunding, sambal belacan, maggie, milo, tuna dan lain2. Hehe.
Kat airport, terus pergi beli simcard optus. Harga $15 utk 7hari, sehari dapat 1GB. Lepas tu pergi solat dekat surau yang terletak sebelah kiri bila keluar dari arrival gate tu. Surau tu campur laki dan perempuan jadi jangan terkejut kalau nampak laki/perempuan dalam tu.
Selesai je solat, terus keluar dari airport dan menuju ke homestay pertama kami area Minland. Tempah guna Airbnb waktu dekat Malaysia, dalam 2 minggu sebelum berlepas. Agak lewat tempah sebenarnya so harga mahal sikit. 1 malam dlm RM280 camtu, tapi still ok sebab duduk 4 orang.
Ada 2 option nak pegi ke homestay kami area Mindland (jauh sikit dari Perth City)

1) Naik uber ($28 per car, activate guna kredit card, tak boleh guna cash)

2) Naik bas ($4.7 per person valid untuk semua public transportation within 2 hours)


Last sekali kami pilih option 2. Naik bas sebab takut nak spent, yelah baru 1st day. Sampai homestay, masak2 dan prepare untuk tidur.
Hari Kedua
Bersiar-siar area Perth City, Fremantle guna public transport (bus & train). Kitorang beli a day pass berharga $12.8.
Ini list tempat yang kitorang pergi.








1) King Park Botanical Garden (jalan kaki merentas hutan jauh gakla dlm 5km ada kot)

2) Kailis (makan fish & chip famous)

3) Fremantle City & Beach

4) Elizaberth Quay

5) Perth Cbd
6) Usha perfume dekat Chemist Warehouse area Fremantle

7) Beli barang2 makan untuk masak dekat Coles Fremantle (coles ini yang tesco kita dekat Malaysia, ada banyak cawangan)

Hari Ketiga

Check out homestay area Minland dan terus ke aries car rental yang terletak di 166 Adelaide Terrace. Selepas bayar booking dengan sewa gps, kami pun terus bergerak round Perth City dan Fremantle. Planning asal nak ke Pinnacles tapi disebabkan dah lewat kami buat keputusan untuk pegi sana next day je. Di Perth, pukul 5.42 ptg dah gelap, dan kita memang dinasihatkan untuk tidak memandu di area luar bandar after pukul 5 sebab time tu kangaroo tengah aktif. Takut kemalangan.

So list tempat kitorang pergi pada hari ketiga:


1) Blue boat house. Foc.

Kitorang parkig area universiti yang berdekatan, risau sebab banyak dengar kes kereta kena pecah area kawasan blue boat house tu. Kalau nak ke sini better pegi awal pagi untuk dapatkan gambar yang cantik dan juga  tak ramai orang time tu. Time kami pergi agak ramai juga yang beratur sebab haritu ada convocation university.

2) Fremantle Market. (Buka jumaat sabtu ahad je)




Buka hanya JUMAAT SABTU AHAD sahaja. So sesiapa yang plan nak beli souvenir boleh beli siap2, jangan jadi macam kami plan nak beli time nak balik hari Isnin rupanya tutup! Nangis tepi buku katil.

Dalam ni ada orang jual makanan, buah-buahan, sayut-sayuran, souvenir boleh beli dekat megabes ada dalam fremantle market ini jugak.

3) Eshed. (Buka Jumaat Sabtu Ahad sahaja)

Tempat beli souvenir jugak sama macam fremantle market. Tolonglah beli tshirt, hoodies Aussie serius murah. Coklat aussie pun sedap! 

4) Singgah coles dan terus check in homestay yang kedua. Fuhh lawa rumah ni.


Hari Keempat




Check out dan terus drive ke: 

1) Pinnacles (200+ km dr homestay kami, 197km dari Perth City)

Lawa gila tempat ni. Macam kat padang pasir. Bayaran $12 per car.








2) Lancelin Sand Dunes (sand boarding)
Kat sini sewa 1 sand board harga $10 utk 2jam. Boleh la try main sand boarding ni sebab pasir dia haluss yang amat! Rasa smooth je bila luncur tu.


3) Yanchep

4) Singgah pantai area lancelin utk berkelah makan.


5) Spudshed, Innaloo. Tempat beli barang-barang untuk masak, lebih kurang macam Tesco jugak. Lepas tu kami terus ke rockingham untuk check in homestay ketiga.







Hari Kelima

Drive tengok keindahan alam. Ya Allah sumpah lawa tempat-tempat ni. Dalam perjalanan nak ke tempat2 ni pun dah sangat lawa
1) Rockingham City 

2) Lake Cliffton: ni exact location 

https://maps.google.com/?q=-32.745487,115.655342 
3) Bunbury

4) Busselton Jetty

Hari Keenam - Isnin

Cari souvenir. Pegi balik dekat Megabes di Malaga tapi dah tutup rupanya! So alternative lain utk beli souvenir pada hari Isnin adalah di Barrack Street. Nama kedai Australia the gift. Ada 3,4 kedai jual souvenir, tshirt sama mcm Megabes, tp ofcos mahal sikit. Still okay kalau nak beli tshirt, keychains dan fridge magnet. Harga lebih kurang tapi kalau sweater harga jauh lebih mahal dari Megabes.





Jangan lupa kalau sampai Malaga singgah makan di Chicken Charcoal Daniella, sedap! Kedai org Malaysia. Harga sepinggan dalam $16.
Hari Ketujuh - Selasa

Flight balik KL. Time kat airport jgn lupa claim GST lepas dh masuk departure.
Syarat nak claim, beli brg lebih $300 dalam 1 kedai yg sama. Byk resit xpe janji kedai sama.





Kredit: FB Mis Fana

0 comments: